Schuurmateriaal

Het eindresultaat van uw parket of plankenvloer is afhankelijk van het grondig schuren met kwalitatief schuurmateriaal. Eis van uw Woodboy dealer het originele schuurmateriaal van Woodboy Plus = siliciumcarbide, kleur zwart!

De Woodboy Plus schuurmaterialen worden o.a. antistatisch gecoat, zodat al het schuurstof (ook het zeer fijne) direct kan afgezogen worden! De siliciumcarbide schuurkorrels worden verlijmd met volkunsthars en dit geeft u een goede en duurzame schuurkwaliteit!

Schuurmaterialen gebruiken van mindere kwaliteit is zeer nadelig.

Siliciumcarbide

Harder dan aluminiumoxide, maar breekbaarder. Korrel breekt eerder uit dan bot te worden, en geeft zo steeds een nieuw scherpte-effect! Wordt vooral gebruikt voor het schuren van parket, plankenvloeren, vernissen, polyesterlakken, zelfs steenbewerking, enz.

Korrelgrofte

De korrelgrofte aangeduid in de onderstaande tabel is conform aan de FEPA-norm en wordt voorafgegaan door de letter "P". De in de de volksmond gebruikte definitie van grof, midden of fijn is een subjectief gegeven, maar in functie van het parketschuren geeft het Woodboy Plus systeem dit als volgt aan:

Schuurkorrel
Schuurtype
Gebruik
P16 en P20
Extra grof schuren (open structuur)
Om oppervlaktelagen van oude vloeren te verwijderen: zoals harde lijm en oude verflagen. Het schuurmateriaal heeft een open structuur om het aankorsten te beperken. Niet gebruiken om rechtstreeks op het hout te schuren.
P24
Extra grof schuren (open structuur)

Voor het snel nivelleren van erg oneffen oppervlaktes, het wegschuren van egalisatie-, vernis- en laklagen. Niet gebruiken op een egaal gelegde nieuwe vloer of zachte oude parketvloer.

P36 en P40
Grof schuren
Voor het naschuren van extra grof schuurwerk. Te gebruiken als start-schuurkorrel(s) voor harde houten vloeren (met of zonder vernis/lak.) Ook voor het nivelleren van zachte oude plankenvloeren.
P60 en P80
Fijn schuren

Voor het naschuren van “grof schuurwerk”. Te gebruiken als start-schuurkorrel voor alle zachte houten vloeren.

P100 en P120
Extra fijn schuren

Voor het naschuren van “fijn schuurwerk” en voor het tussenlaagschuren van diverse afwerkingproducten.

Kussens/pads voor Woodboy

  • Dun zwart kussen: wordt gebruikt als bufferkussen voor Woodboy gaasschuurschijven, als kussen voor het ontglanzen tussen twee productlagen en als reinigend kussen voor geboende vloeren die gereinigd worden met Woodboy Cleanwax.
  • Dik wit kussen: wordt gebruikt voor het inoliën van vloeren met Woodboy Hardwax (Color) Parquet Oil.
  • Dun beige kussen: wordt gebruikt voor het gelijkmatig opboenen van Woodboy Wax. Ook voor het opboenen van Woodboy Cleanwax en het inoliën van vloeren met Woodboy Hardwax (Color) Parquet Oil.
  • Wollen kussen: wordt gebruikt na bewerking met het beige kussen voor het verkrijgen van een hoogglans op geboende vloeren (Woodboy Wax en Woodboy Cleanwax.)