Leg-het-zelf Woodboy parket "Woodboy Parquet"

Rustiek samengesteld massief eiken parket in planken
Sterk verbeterde stabiliteit door dwarsverlijmde eiken latjes aan de onderkant
1 plank = (L) 150 cm x (B) 15 cm x (D) 14 mm - Inhoud per verpakking: 7 planken = circa 1,60 m²

 

Woodboy Parquet is een ecologische houten vloer met sterk verbeterde stabiliteit. Een parketvloer voelt “warm aan” en brengt sfeer in uw woning. Parket geniet een lange levensduur. Door het natuurlijke spel van houtnerven, het legpatroon en de nuances in de kleurtint is uw houten vloer, met een ruime keuze aan afwerkingen, een zeer bijzondere vloerbedekking. Woodboy Parquet is een natuurproduct. Het is een samengesteld rustiek eiken parket. Men kan deze vloer best totaal verlijmd leggen. Woodboy Parquet biedt meerdere voordelen in het bouwbiologisch perspectief: natuurlijk, hygiënisch, antistatisch, gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en economisch en klaar voor gebruik geleverd.

 

 

Ondergrond voorbereiden

Woodboy Parquet kan op elke droge ondergrond worden gelegd. Verlijmd op b.v. cement en cement-dekvloeren (chape), tegels, marmer, oude houten vloeren, spaanderplaten, enz. De ondergrond moet wel vast, effen, ontvet en droog zijn. D.w.z. tot max. 2% vocht. Oneffenheden moeten worden uitgevlakt en uitgedroogd zijn, vooraleer men parket begint te leggen. Anhydriet vloeren dienen voorgeschuurd te worden met b.v. Woodboy machine + viltschijf P24. Het vochtgehalte van de vloer mag dan max. 0,5% zijn.

 

 

Het lijmen van parket

De beste verlijming van massief parket is een 1-component PU lijm (b.v. Woodboy PU Glue.) Dit is een zeer sterk hechtende elastische PU lijm. De ondergrond dient volstrekt vlak, droog, zuiver en vast te zijn. Oude bekledingen zoals PVC-tegels of PVC-stroken, tapijtvloeren en de oude lijmen moeten worden verwijderd. Ook bij een gelijmd parket moet een uitzetvoeg van ongeveer 15 mm langs de wanden voorzien worden.


Deze plaatsing geniet de voorkeur voor dit soort parket. De 1-componentlijm Woodboy PU Glue blijft elastisch en is door zijn rubbereffect meer isolerend tegen contactgeluiden. Ook bij vloerverwarming kan men deze plaatsing toepassen.


Volg de lijminstructies op de Woodboy PU Glue lijmverpakking. Gebruik een lijmkam met grote hoge tanden b.v. WB nr. 1.

 

Belangrijk: het parket slechts kort voor het plaatsen uitpakken. De planken moeten op 15 mm van de wand worden geplaatst. Hout is een natuurproduct en heeft deze ruimte nodig als uitzetvoeg.

 

 

Richtlijnen voor parketvloeren met vloerverwarming

  • De verwarmingsbuizen moeten bedekt zijn met een cement-dekvloer van minstens 35 mm dikte.

  • De oppervlaktetemperatuur van de afgewerkte vloer mag nooit hoger worden dan 26 à 27°C.

  • Gebruik Woodboy PU Glue 1-componentlijm of Devo Glue DK-100 2-componentenlijm = geschikt voor verlijming bij vloerverwarming.

  • Voorverwarmen volgens de volgende methode: na het uitharden van de dekvloer (chape vloer) moet de verwarming minstens 14 dagen draaien op een temperatuur, half zo hoog als de latere bedrijfstemperatuur. Halverwege deze periode moet de verwarming minstens 2 dagen op latere bedrijfstemperatuur maximale capaciteit worden gezet. 1 tot 2 dagen voor het plaatsen van het parket moet de verwarming worden uitgeschakeld of, naargelang de buitentemperatuur, worden verlaagd zodat de oppervlaktetemperatuur van de dekvloer niet hoger is dan 18°C. 24 uren na het beëindigen van de plaatsing kan de temperatuur elke dag met max. 1 tot 2°C worden verhoogd. De relatieve luchtvochtigheid moet bij vloerverwarming altijd tussen de 40% en de 65% blijven. Dit is zeer belangrijk! Let er op dat tijdens het stookseizoen de temperatuur van de verwarming en de vloer zo constant mogelijk blijft, anders kan het hout krimpen, zwellen of scheuren.

 

Sommige documenten, waaronder de Woodboy Parquet leginstructies, werden opgemaakt in Acrobat Reader. U kan het programma gratis downloaden op de website van Adobe.